BiZa gestart met training ‘klantgerichtheid’ voor CBB-personeel

In het kader van het verbeteren van de dienstverlening van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) heeft minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (BiZa) dinsdag het officiële startsein gegeven voor de Klantgerichtheidstraining ten behoeve van het CBB-personeel. Deze Klantgerichtheidstraining maakt onderdeel uit van het transformatieproces van CBB en markeert het vervolgtraject van het “Onderzoek naar de kritische behoeften en verbeterpunten voor een klantgerichte CBB dienstverlening” dat in de periode mei – september 2021 werd uitgevoerd door het Onderzoeks- en Adviesbureau Door Advisory. 

De bewindsman vindt, dat de afnemers van CBB-diensten en -producten, beter op maat moeten worden bediend. “Er moet veel veranderen bij jhet CBB, maar natuurlijk kan dat niet binnen één dag.”

De huidige Covid-pandemie heeft er ook voor gezorgd, dat de geplande transformatie van het CBB naar een meer Klantgerichte organisatie enigszins achter op schema is geraakt.  “Maar we komen wel zeker daar, waar we moeten zijn, zolang je in beweging blijft kom je vooruit.”, aldus minister Somohardjo.

CBB-directrice Diana Kanapé-Poki onderstreept dat haar beleidsgebied één van de grootste dienstverlenende organisaties binnen de overheid is en dat het ministerie zich hiervan bewust is. “Daarom heeft het ministerie ervoor gekozen om te investeren in de medewerkers.”

De training is bedoeld voor alle loketambtenaren, omdat ze de eerste linie zijn die contact hebben met het groter publiek. Medewerkers van het CBB hoofdkantoor aan de Jaggernath Lachmonstraat in Paramaribo zijn de eersten die getraind zullen worden en daarnaast personeel van overige kantoren in Paramaribo en Wanica. De overige districten komen daarna aan de beurt. Het Onderzoeks- en Adviesbureau Door Advisory is belast met de training.

error: Kopiëren mag niet!