333 Covid-besmettingen zondag uit 702 testen – 2 patiënten overleden aan virus

Zondag 23 januari zijn 333 personen positief op Covid-19 getest uit een totaal van 702 uitgevoerde testen. Dat waren afgelopen dinsdag 1.351 personen, woensdag 1.135, donderdag 792, vrijdag 715 en zaterdag 466.

Twee patiënten zijn zondag aan het virus overleden, waardoor het totaal aantal aan het virus overleden personen – sinds het begin van de pandemie medio maart 2020 – nu 1.239 bedraagt, zo is te zien op de website van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) waar een zogenoemd dashboard dagelijks rond elf uur ‘s avonds de Covid-cijfers publiceert.

Nadat enkele weken een dalende trend te zien was in het aantal dagelijkse besmettingen, is sinds vorige week plotseling een forse stijging waar te nemen, waarschijnlijk het gevolg van illegale feesten. Maar, het staat nu ook vast dat het een gevolg is van de nieuwe Omicron-variant, die milder is dan de Delta-variant, maar zich razendsnel verspreid. De afgelopen dagen is er ook weer een stijging waar te nemen van het aantal patiënten dat aan het coronavirus is overleden. Onduidelijk is of het gaat om personen die besmet waren met de Delta- of met de Omicron-variant.

Flinke stijging ziekenhuisopnames

Op Intensive Care Units van de ziekenhuizen in Suriname liggen zondag 9 patiënten, 1 meer dan zaterdag, en in totaal liggen nu 104 personen met het coronavirus in een ziekenhuis en dat waren er dinsdag 78, woensdag 85, donderdag 88, vrijdag 95 en zaterdag 84. 19 Personen bevinden zich in isolatie.

Het totaal aantal met Covid-19 besmette personen, sinds de uitbraak medio maart 2020, bedraagt nu 70.074.

PK

error: Kopiëren mag niet!