Bromfietsster (48) komt om het na leven na botsing met van pick-up losgeraakte aanhanger met waterscooter

De 48-jarige bromfietsster Claudia Pawirowidjojo-Linger is zondagmiddag 23 januari op de Commissaris Roblesweg te Nieuw-Amsterdam tegen een van een pick-up losgeraakte driewielige aanhangwagen gebotst, en ter plekke overleden, zo meldt de politie ‘s avonds.

Agenten van het bureau Nieuw-Amsterdam gingen na verkregen melding van het Command Center naar de locatie voor onderzoek. Daar troffen zij het verkeersslachtoffer, dat geen teken van leven meer vertoonde, op het wegdek aan. Niet ver van de vrouw lag de 14-jarige duorijdster M.P., dochter van de bestuurster van de bromfiets. 

Een arts stelde officieel de dood van Linger vast, terwijl de dochter, die niet aanspreekbaar was, in een ambulance naar de afdeling Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, AZP, werd vervoerd. Zij is ter observatie in het AZP opgenomen.

Uit het voorlopig onderzoek van de politie is naar voren gekomen, dat de 34-jarige pick-up bestuurder S.S., de aanhangwagen met daarop een waterscooter aan zijn pick-up had bevestigd. Hij kwam vanuit de richting van Nieuw-Amsterdam en reed richting Voorburg in het district Commewijne, terwijl de bromfietsster met haar dochter in tegenovergestelde richting reed.

Ter hoogte van pandnummer 96 raakte de aanhangwagen los van de trekkerhaak van de pick-up  en slingerde naar de rijhelft van de bromfiets. Hierdoor botste de bromfietsster tegen de aanhangwagen waarop de waterscooter was bevestigd. 

Het lichaam van de bromfietsster is in opdracht van het Openbaar Ministerie (OM) ter obductie door de politie in beslag genomen.

De pick-up bestuurder, die in het bezit is van een geldig Surinaams rijbewijs, verkeerde niet onder invloed van alcohol. Hangende het onderzoek is zijn rijbewijs ingevorderd, waarna hij zal worden voorgeleid aan een Hulpofficier van Justitie. Beide voertuigen zijn door de politie ter herkeuring in beslag genomen.

error: Kopiëren mag niet!