SVB presenteert nieuwe bondscoach Menzo tijdens speciale persconferentie

Tijdens een vrijdag gehouden persconferentie heeft de SVB Stanley Menzo officieel gepresenteerd als bondscoach van Natio. De oud doelman van Ajax Amsterdam en 6 voudig international van Oranje neemt het roer over van de 6 maanden geleden ontslagen Dean Gorre. Menzo heeft een 2 –jarig contract met de optie voor nog 2 jaar.getekend met de voetbalbond voor

Voordat Menzo zelf nog aan het woord kwam, gaf voorzitter John Krisnadath aan dat het de bedoeling is op 4 momenten dit jaar actief te zijn in internationaal verband. De komende week neemt Suriname aan een 3 –hoek toernooi deel, samen met Barbados en Guyana. Later in het jaar komt Natio nog in actie in Nations League verband.

Ondervoorzitter Mathoera vulde aan, dat een van de grootste doelen is om niet te degraderen uit de A league van Concacaf. Verder zei hij dat in samenwerking met Brian Tevreden de bond tot het besluit gekomen is Stanley Menzo aan te trekken. Als assistent heeft men gekozen voor de lokale coach Roberto Godeken; deze staat onder meer bekend om zijn successen als clubtrainer en tevens ex-bondscoach.

Stanley Menzo gaf op de persconferentie aan, samenwerking met de Surinaamse pers van groot belang te vinden. De coach vindt het een enorme eer zich coach van zijn vaderland te mogen noemen. Zelf denkt Menzo dat er een vrij goede basis is gelegd waar hij verder aan moet bouwen met zijn team. Maar, hij zei er gelijk bij geen onnastreefbare doelen te stellen. Ook legde hij er de nadruk dat de ontwikkelingen gefaseerd plaats moeten vinden.

Roberto Godeken zei bijzonder blij te zijn om met Menzo samen te werken, maar ook de kans geboden een bijdrage te leveren aan het Surinaams voetbal doet hem bijzonder goed. Brian Tevreden stelde een adviserende rol te zullen vervullen binnen de SVB en is verantwoordelijk voor het werven van spelers in Europa.
Biswadjeet Kali zei, dat de keuze snel gemaakt was in wie de bondscoach worden moest, gelet op de lijst van de sollicitanten voor de functie. Maar, ook was het heel snel besloten wie de rol van assistent-coach moest krijgen.

Volgende week staat Menzo voor zijn 2 eerste interlands met Suriname. Hij gaf aan over een stuk of 6 spelers uit het buitenland te kunnen beschikken zoals Hahn, Leerdam en Koolwijk. De officiele selectie is zondag bekend.

error: Kopiëren mag niet!