“Op een veilige manier boodschappen doen”

“De Covid-besmettingen blijven stijgen, dus ben ik gedwongen om mijn boodschappen te halen met een taxi”, zegt oma Fay. Zij ging namelijk vaak de stad in met de bus, maar geeft aan dat zij nu niet eens in één durft te stappen. Niet alleen de prijs speelt de rol, maar ook je gezondheid en het rijgedrag.

“Ik heb heel mijn leven gevallen meegemaakt, waardoor ik niet eens voor mijzelf achter een stuur wil zitten. Op je oude dag komen enkele dingen wel handig uit. Ik moet nu veel  neertellen om alleen boodschappen te halen of naar de dokter te gaan. Op de kinderen reken ik niet. Ik doe mijn dingen ook zelf, maar het is wel erg, dat iemand die zestig is en niet meer werkt moet stressen door deze situatie. Ik moest eigenlijk genieten van mijn oude dag na zo hard werken, maar dat kan ook niet. Vele dingen hebben ervoor gezorgd dat zulks helemaal niet kan en nu gaan werken gaat mij ook niet lukken”, benadrukt oma Fay.

“Het bussen komt misschien goedkoper uit, maar ik voel mij niet veilig. Ik ben ook al een patiënt en als ik het virus oploop kan het anders voor mij aflopen. Ik wil nog genieten van het leven, ook al doe ik dat niet op mijn manier. Niet alleen jonge mensen hebben te kampen met de besteding van hun tijd, maar ook oudere mensen en kinderen lijden er onder. Je kan niets vrij doen en ook al wil je dat, kun je het niet eens permitteren. Het betalen van een taxi is mijn keus, omdat ik mijn gezondheid belangrijk vind. Als de situatie in de bussen ook zou worden aangepakt, dan zou ik er anders over denken, maar nu de bussen propvol rijden, durf ik geen kansen te nemen.”

Oma Fay zegt ook, dat overal zaken aangepakt moeten worden. “Wij kijken ook vaak naar wat buitenlanders doen, maar kunnen wij de aanpak ook niet meenemen? Soms moet er gekeken worden naar dingen die het leven positief kunnen beïnvloeden en niet naar zaken die het land of de inwoners naar beneden halen.”

TM

error: Kopiëren mag niet!