1.135 Covid-besmettingen woensdag uit 2.452 testen – 1 patiënt overleden aan virus 

Woensdag zijn 1.135 personen positief op Covid-19 getest uit een totaal van 2.452 uitgevoerde testen. Dat waren er afgelopen vrijdag 1.026 personen, zaterdag 709, zondag 435, maandag 1.404 en dinsdag 1.351.

Een patiënt is woensdag aan het virus overleden, waardoor het totaal aantal aan het virus overleden personen – sinds het begin van de pandemie medio maart 2020 – nu 1.222 bedraagt, zo is te zien op de website van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) waar een zogenoemd dashboard dagelijks rond elf uur ‘s avonds de Covid-cijfers publiceert.

Nadat enkele weken een dalende trend te zien was in het aantal dagelijkse besmettingen, is sinds vorige week plotseling een forse stijging waar te nemen, waarschijnlijk het gevolg van illegale feesten. Maar, het staat nu ook vast dat het een gevolg is van de nieuwe Omicron-variant, die milder is dan de Delta-variant, maar zich razendsnel verspreid. 

Flinke stijging ziekenhuisopnames

Op Intensive Care Units van de ziekenhuizen in Suriname liggen woensdag 10 patiënten, 2 minder dan dinsdag, en in totaal liggen nu 85 personen met het virus in een ziekenhuis en dat waren er vrijdag 83, zaterdag 81, zondag 85, maandag 91 en dinsdag 78. 24 Personen bevinden zich in isolatie.

Het totaal aantal met Covid-19 besmette personen, sinds de uitbraak medio maart 2020, bedraagt nu 67.768

PK

error: Kopiëren mag niet!