Leiding Assemblee onderzoekt hoe Covid-drempels overwonnen kunnen worden


De leiding van De Nationale Assemblee bekijkt mogelijkheden hoe Covid-drempels in de toekomst “overwonnen kunnen worden”. Dat zegt vicevoorzitter van de Assemblee en VHP-Assembleelid Dew Sharman tegenover Dagblad Suriname.

Enkele openbare vergaderingen moesten dinsdag worden afgezegd vanwege Covid-besmettingen onder Assembleeleden. Op de agenda stond juist de bespreking van de huidige Covid-19 situatie in het land. De regering zou ingaan op vragen en opmerkingen van Assembleeleden gesteld en gemaakt tijdens de Assembleevergadering van vorige week donderdag.

Sharman bevestigt, dat “een paar leden” positief zijn getest, “terwijl een paar in contact is gekomen met positief geteste mensen, idem ook personeel”. 

“Elke sluiting leidt tot enige vertraging. We zullen dus slagvaardiger moeten gaan vergaderen. Inmiddels gaan commissievergaderingen wel door, sommigen fysiek, anderen virtueel. Intussen is ook het Covid-protocol aangescherpt. We bekijken ook mogelijkheden om grote vergaderingen virtueel te houden. Huishoudelijke vergaderingen zullen zal vanwege hun karakter moeilijk uitvoerbaar zijn. Ook het stemmen tijdens vergaderingen is een uitdaging. De leiding van de Nationale Assemblee bekijkt de mogelijkheden hoe deze drempels overwonnen kunnen worden”, aldus Sharman in gesprek met Dagblad Suriname.

De Assemblee moet enkele belangrijke wetsproducten behandelen en ook de begroting moet nog geagendeerd worden, terwijl het IMF-programma ook gewoon moet worden afgewikkeld. Het dichtgooien van de Assemblee vanwege Covid-besmettingen kan een bijzondere hindernis worden in het verloop van diverse in gang gezette besluitvormingsprocessen. 

Onlangs werd het parlementsgebouw ook al enkele dagen gesloten toen meer dan tien personeelsleden van de Assemblee besmet bleken te zijn met het coronavirus.

PK

error: Kopiëren mag niet!