Wat te doen aan puistjes in het gezicht?

Puistjes in het gezicht kunnen als heel lastig ervaren worden. Velen vragen zich daarom af wat er gedaan kan worden om puistjes in het gezicht te voorkomen of te verminderen. Melaika Eduard van Grun Gowtu en schoonheidsspecialiste Amenda Bastien gaan in een gesprek met Dagblad Suriname in op dit onderwerp.

Waardoor worden puistjes in het gezicht veroorzaakt? 

Hierop geven Eduard en Bastien aan, dat men puistjes krijgt door verstopte poriën. “Je poriën kunnen verstopt raken door dode huidcellen, bacteriën  of vuil. Ook kan het zijn, dat u allergisch bent tegen bepaalde voeding of stoffen en hierdoor  puisten krijgt. Bepaalde mensen zijn allergisch tegen, melk, varkensvlees, noten etcetera. De huid van ons gezicht is gevoeliger en dunner, en daarom is de allergie eerder te merken aan ons gezicht.”

Ook wordt aangegeven, dat jongeren tijdens de puberteit last kunnen krijgen van veel puisten. “Het lichaam produceert tijdens de puberteit excessieve hoeveelheden hormonen, vooral androgenen, die de talgproductie stimuleren. De bacterie ‘propionibacterium acne’ die van nature aanwezig is in de huid, wordt aangetrokken door overtollig olie en talg. Dit leidt tot ontstekingen, die puistjes en vergrote poriën veroorzaken.”

Goede gezichtsverzorging belangrijk

Om puisten te verminderen en weg te krijgen, geven zij aan dat een goede gezichtsverzorging en reiniging erg belangrijk is. 

“U kunt een regelmatige, wekelijkse verzorging hebben bestaande uit: Een keer per week scrubben, 1-2 keren per week een masker gebruiken en elke dag een natuurlijke of goede zeep en crème/olie te gebruiken voor uw gezicht. Ook is het belangrijk uw gezicht 1 tot 2 keren in de maand te stomen of af en toe een goede natuurlijke gezichtsbehandeling te doen.”

Eduard geeft aan, dat het gezichts setje van Grun Gowtu sowieso een aanrader is. “Het gezichts setje bestaat uit alle vier bovengenoemde producten, allemaal gemaakt van natuurlijke grondstoffen en fantastische kruiden die een effectieve werking hebben tegen puisten en vlekken.”

SK

error: Kopiëren mag niet!