Musicus Ronald Snijders maakt muziek tijdens bezoek aan Militaire Kapel

De bekende musicus Ronald Snijders is in Suriname. Snijders is een Surinaams icoon in de muziekscene en is bekend als componist/dwarsfluitist en schrijver. Hij is een zoon van een ander icoon in de muziekwereld, wijlen Eddy Snijders. De krant verneemt het volgende van de afdeling Voorlichting van het ministerie van Defensie.

Ronald Snijders bracht vrijdag 7 januari een bezoek aan de Militaire Kapel. In verband met de ontwikkeling en professionalisering van de militaire muziek in Suriname is er een samenwerking met militaire muziek Nederland aangegaan om gebruik te maken van hun expertise. 

In dat kader heeft de heer Snijders het hoofd van de afdeling Muziek, kapitein John Schaken, toegezegd graag als musicoloog ter inleiding de geschiedenis van de kapel en Surinaamse muziek over te brengen aan de delegatie uit Nederland en belangstellenden binnen de militaire organisatie in Suriname. 

De aanwezigen van de Militaire Kapel konden de musicus uiteraard niet laten gaan zonder even te jammen, muziek maken. Volgens Voorlichting van het ministerie van Defensie was het een vruchtbaar bezoek. 

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!