547 Covid-besmettingen zaterdag uit 996 testen – Geen patiënt overleden aan virus

Zaterdag zijn 547 personen positief op Covid-19 getest uit een totaal van 996 uitgevoerde testen. Afgelopen dinsdag waren 820 mensen positief getest, woensdag 916, donderdag 665 en vrijdag 751.

Geen patiënt is zaterdag aan het virus overleden, waardoor het totaal aantal aan het virus overleden personen – sinds het begin van de pandemie medio maart 2020 – op 1.196 blijft staan, zo is te zien op de website van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) waar een zogenoemd dashboard dagelijks rond tien uur ‘s avonds de Covid-cijfers publiceert.

Nadat enkele weken een dalende trend te zien was in het aantal dagelijkse besmettingen, is sinds vorige week dinsdag plotseling een forse stijging waar te nemen, waarschijnlijk het gevolg van illegale feesten. Maar, het is zeker ook zeer aannemelijk dat het een gevolg is van de nieuwe Omicron-variant, die milder is dan de Delta-variant, maar zich wel razendsnel verspreid. In landen waar de nieuwe variant al enige tijd actief is, is geen toename te zien in het aantal ziekenhuisopnames.

Flinke stijging ziekenhuisopnames

Op Intensive Care Units van de ziekenhuizen in Suriname liggen zaterdag 4 patiënten, terwijl donderdag en vrijdag geen patienten daar waren opgenomen, geen patiënten en dat is voor het eerst sinds maanden- en in totaal liggen nu 37 personen met het virus in een ziekenhuis en dat waren er donderdag nog 28 en vrijdag 41. De BOG Covid-19 dashboard toont 8 januari geen personen in isolatie.

Het totaal aantal met Covid-19 besmette personen, sinds de uitbraak medio maart 2020, bedraagt nu 57.339.

PK

error: Kopiëren mag niet!