Resultaten Surinaamse seismische campagne zijn beschikbaar vanaf april

De eerste producten van een multi-client seismische campagne voor de kust van Suriname zullen beschikbaar worden gemaakt vanaf april. Het 3D-onderzoek, dat in november van start ging, grenst aan het productieve Block 58 en zal betrekking hebben op de up-dip delen van dezelfde Boven Krijt kanaalsystemen waarvan is bewezen dat ze succesvol zijn.

Ondiepe offshore-areaal

Fase 1 omvat 11.100 vierkante kilometer nieuwe 3D seismische data-acquisitie en 3.000 vierkante kilometer 3D seismische dataverwerking. De overname zal worden uitgevoerd door de BGP Prospector. CGG zal al deze multi-klantgegevens verwerken in zijn ondergrondse beeldvorming centrum in Houston, Texas (VS), met behulp van een hoogwaardige workflow voor diepte beeldvorming, inclusief zijn eigen technologieën: Time-Lag Full-waveform Inversion (TLFWI) en High-frequency FWI Imaging. Het ondiepe offshore-areaal van Suriname omvat drie onlangs toegekende blokken, en het huidige open areaal zal worden aangeboden in een concurrerende biedronde voor 2023. De nieuwe seismische gegevens van de multi-client programma’s van het consortium zullen een grote rol spelen bij het nauwkeurig afbakenen van de vooruitzichten en het potentieel van dit onderontwikkelde gebied.

Consortium tekent voor seismische onderzoek voor de kust van Suriname

TGS, een wereldwijde leverancier van energiegegevens, heeft eerder in een consortium met CGG en BGP woensdag de ondertekening aangekondigd van een multi-client overeenkomst met Staatsolie. Het Surinaams staatsbedrijf geeft leiding aan de ontwikkeling van de energie-industrie in Suriname. De overeenkomst stelt het consortium in staat om multi-client seismische programma’s te verwerven, te promoten en in licentie te geven. Dat is inclusief nieuwe 3D-acquisitie en oude gegevensverwerking, in het ondiepe watergebied voor de kust van Suriname. Het ondiepe offshore-areaal van Suriname omvat drie onlangs toegekende blokken, en het huidige open areaal zal worden aangeboden in een concurrerende biedronde voor 2023. 

Grote rol 

De nieuwe seismische gegevens van de multi- cliëntprogramma’s van het consortium zullen een grote rol spelen bij het nauwkeurig afbakenen van de vooruitzichten en het potentieel van dit onderontwikkelde gebied. Kristian Johansen, CEO bij TGS, merkte op: “We zijn verheugd de toetreding tot Suriname aan te kondigen om de succesvolle evaluatie van het potentieel van de regio voort te zetten. Met deze opwindende overeenkomst voor meerdere klanten, zal het consortium een ​​sleutelrol spelen bij het aanmoedigen en verbeteren van toekomstige verkenningen in Suriname, en uiteindelijk onze klanten helpen hun investeringsmogelijkheden te verkleinen.  

SAM

error: Kopiëren mag niet!