Dr. Ashwin Ramcharan: “Het zal eerst veel slechter gaan, alvorens het beter gaat”

Dr. Ashwin Ramcharan, diaspora ondernemer, stelt dat het eerst veel slechter zal gaan alvorens het beter zal gaan in 2022. Dit stelde Ramcharan in een interview in het programma Kal Aaj Aur Kal. Hij sprak verder over de economische en investerings vooruitzichten in 2022 voor Suriname. 

Nauwelijks investeringen 

“2021 is een heel slecht jaar geweest. Er is veel puin geruimd. Maar, er is nauwelijks geïnvesteerd in Suriname. De regering beoordeel ik op twee punten; het probleem oplossingsvermogen en de integriteit. Op beide punten krijgen zij een voldoende. Het land is klaargestoomd om de schuldencrisis aan te kunnen middels prudent beleid en de weg is geplaveid voor investeringen.”

Ramcharan zei ook: “Ik heb zelf enkele investeringen in het buitenland. Maar, voordat ik zou investeren in Suriname zou ik tien keer nadenken. De redenen zijn als volgt; Het grootste probleem volgens velen zijn de mensen. Je kan moeilijk goede arbeiders vinden. Suriname heeft een heel klein absorptievermogen. Ik hoop dat er wel kleine projecten komen. Maar, het zal niet storm lopen. We moeten het absorptievermogen vergroten.” 

Economische vooruitzichten

“Ik gun de president zijn optimisme. Maar, de feiten zeggen dat het eerst veel slechter zal gaan, zeker in de eerste zes maanden. Het IMF gaat per kwartaal evalueren. We gaan heel veel moeten doen. Plannen maken is geen punt. De uitvoering is een grote uitdaging. Ik denk dat het nog somber is gesteld. Surinamers moeten leren delen. Het is in het verleden oneerlijk gebeurd. Maar, ik denk dat het belangrijk dat de regering met eenvoudige oplossing komt. Het duurt bijna een jaar voordat de motor van de regering draait. Ik hoop van harte, dat het zo snel mogelijk uitgewerkt wordt”, aldus Ashwin Ramcharan. 

SAM

error: Kopiëren mag niet!