665 Covid-besmettingen donderdag uit 1.682 testen – 2 patiënten overleden aan virus – Geen patiënten meer in ICU’s

Donderdag zijn 665 personen positief op Covid-19 getest uit een totaal van 1.682 uitgevoerde testen. Dat waren er vorige week vrijdag 177, zaterdag 166, zondag 283, maandag 645, dinsdag 820 en woensdag 916.

Twee patiënten zijn donderdag aan het virus overleden, waardoor het totaal aantal aan het virus overleden personen – sinds het begin van de pandemie medio maart 2020 – 1.195 bedraagt, zo is te zien op de website van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) waar een zogenoemd dashboard dagelijks rond tien uur ‘s avonds de Covid-cijfers publiceert.

Nadat enkele weken een dalende trend te zien was in het aantal dagelijkse besmettingen, is sinds vorige week dinsdag plotseling een forse stijging waar te nemen, waarschijnlijk het gevolg van illegale feesten. Maar, het is zeker ook zeer aannemelijk dat het een gevolg is van de nieuwe Omicron-variant, die milder is dan de Delta-variant, maar zich razendsnel verspreid. In landen waar de nieuwe variant al enige tijd actief is, is geen toename te zien in het aantal ziekenhuisopnames.

Op Intensive Care Units van de ziekenhuizen in Suriname liggen donderdag geen patiënten en dat is voor het eerst sinds maanden- en in totaal liggen ook nog steeds 28 personen met het virus in een ziekenhuis en dat is 14 meer dan woensdag. De BOG Covid-19 dashboard toont 6 januari geen personen in isolatie.

Het totaal aantal met Covid-19 besmette personen, sinds de uitbraak medio maart 2020, bedraagt nu 56.041.

PK

error: Kopiëren mag niet!