Bewoners Huize Ashiana genieten van nieuwjaarsbrunch

Huize Ashiana werd afgelopen dinsdag middels een geslaagde nieuwjaarsbrunch in het zonnetje gezet door Ingenieursbureau Buro CITE. Het bedrijf, gevestigd in zowel Nederland (Rijswijk) als Suriname (Paramaribo), heeft eind 2021 aan 570 ouderen in 7 ouderenhuizen in Paramaribo en Commewijne een leuke dag bezorgd door een kerstbrunch aan te bieden. Het is niet de eerste keer dat Buro CITE de ouderen in tehuizen een leuke kerst heeft bezorgd.

“Deze groep wordt vaak vergeten en zeker in deze Covid-pandemie is de eenzaamheid verder gaan groeien”, zegt Arnold Dwarka, kwaliteitsmanager van Ingenieursbureau CITE. Op deze manier wil het bedrijf haar maatschappelijke betrokkenheid tonen naar de ouderen. “Wij willen middels deze acties de ouderen bedanken voor hun inzet om het land Suriname op te bouwen”, laat Dwarka weten. De brunch bestond niet alleen uit eten, maar er werden ook gesprekken gevoerd met de bewoners over hun leven en carrière.

De directrice van Ashiana, Brenda van Daal, zegt het een mooi gebaar te vinden voor de bewoners. Vooral nu de feestdagen voorbij zijn valt deze aandacht goed bij de leiding van de instelling. “Het is een hele mooie start van het jaar”, reageert Van Daal.

Dwarka stelt: “Het zijn deze kleine dingen die een groot verschil kunnen maken voor de ouderen. Het echt even met elkaar zijn. Een gesprek kunnen aanknopen met de ouderen. Met elkaar kunnen genieten van een heerlijke brunch terwijl de kaarsjes op tafel staan te flakkeren. Daarvoor zijn wij hier vandaag.”

Hij vult verder aan, dat “aangezien wij deze actie niet alleen konden financieren hebben wij als bedrijf een donatie actie opgezet binnen de familie, vrienden en kennissen van onze medewerkers. Samen met families en vrienden, met name uit de diasporagemeenschap in Nederland, is het ons gelukt om binnen enkele dagen genoeg geld op te halen om voor elke ouder in de 8 ouderenhuizen een heerlijk kerstbrunch/nieuwsjaarbrunch te geven”.

De bejaardentehuizen zijn:Verpleeghuis Evie te Commewijne, Fatima Oord, Bejaardentehuis Majella, Stg. Leed verzachtend thuiszorg en opvang, Huize Albertine, Verzorgingshuis Zorg en Hoop, Huize Ashiana en Stichting Esther.

RB

error: Kopiëren mag niet!