President Chan Santokhi: In 2022 moet de economie gezonder worden, maar denk ook aan een healthy lifestyle

Belang ontbijt niet onderschatten

President Chandrikapersad Santokhi is in gesprek met Faried Pierkhan in het RBN-programma Kal Aaj Aur Kal ingegaan op de voornemens voor het nieuwe jaar. Het staatshoofd wenst de totale samenleving een gezond en gezegend Nieuwjaar toe. Het wordt een beter jaar, beaamde de president.

Belang ontbijt

Desgevraagd ging President Santokhi in op zijn levensstijl en in het bijzonder zijn ontbijt. Het staatshoofd stelt dat een gezond breakfast bijzonder belangrijk is. Helaas is het niet overal evengoed beschikbaar. Maar. ondanks het moeilijk is geweest in ons land kunnen wij genieten van de vele producten.

President Santokhi zei:”Ik ga geen geweldige dingen zoeken in de ochtend. Ik word vrij vroeg wakker. Eerder in mijn carrière heb ik ontbijten verwaarloosd, maar dat zorgde voor maagklachten. Maar, nu is er meer discipline ingelast. Ik gebruik dagelijks vanuit huis een gevarieerd ontbijt. Al is het maar een broodje of een stukje Surinaams fruit. Ik houd van variatie. Een paar keer per week vegetarisch. Maar ook een simpel gebakken ei of gekookt of broodje avocado, allemaal heerlijk. In de afgelopen tijd ben ik inderdaad bijgekomen. Maar, dat ga ik samen met een coach aanpakken in het eerste kwartaal van 2022. Met matige voeding en trainingen.”

“Als doel is in het eerste kwartaal zeker 10 kilo’s verliezen. Er zal gelet worden op de BMI en andere parameters. Dat is dus het doel. Hopelijk hoor je niet straks dat de president ziek is en is afgevallen”, sprak de president lachend.

Safe Exercise Area gelanceerd

Het staatshoofd vervolgde: “We willen naar een gezond jaar. Gezonder jaar voor het volk van Suriname. De koopkracht moet omhoog. De regering zal ervoor zorgen, dat de koopkracht versterkt wordt. Maar, wij gaan ook healthy lifestyle gaan promoten. Onlangs is de Safe Exercise Area formeel gelanceerd. Dat gaat in alle districten gedaan worden. Alle buurten moeten één krijgen. We moeten meer gaan bewegen. Het belang van gezond leven is niet te onderscheiden. We moeten een ieder mobiliseren stelde het staatshoofd. Bewegen is belangrijk.”

President Santokhi wenste tenslotte nogmaals de samenleving een gezond en gelukkig 2022 toe.

Wie het gehele interview met president Santokhi wil zien, moet even gaan naar https://www.youtube.com/watch?v=rUad4Pc0OrE.

error: Kopiëren mag niet!