Twee handgranaten onder auto bij erf journalist Jason Pinas

Journalist Jason Pinas, die onlangs werd mishandeld door beveiligers van vicepresident Ronnie Brunswijk, vond donderdagochtend twee aan elkaar geplakte handgranaten onder de auto van zijn broer. De politie is inmiddels een onderzoek gestart. Die auto stond naar verluidt geparkeerd op de plek waar normal gesproken Jason Pinas zijn auto parkeert.

De drie verdachten van de mishandeling, twee ex-Jungle Commando-leden en één politieagent, werden kort na hun verhoor alweer door het Openbaar Ministerie (OM) in vrijheid gesteld, omdat de de Ware Tijd-journalist, aldus het OM, geen zichtbaar letsel had opgelopen en de drie beveiligers bereid waren hun verontschuldigingen aan te bieden en de beschadigde telefoon van Pinas te vergoeden.

De Surinaamse Vereniging van Journalisten (SVJ) en Jason Pinas nemen echter geen genoegen met die verontschuldigingen alsook niet met de door vicepresident publiekelijk aangeboden verontschuldigingen in het parlement en in een advertentie in de dagbladen. Zij verwachten een gedegen strafrechtelijk onderzoek naar het incident onlangs bij De Nationale Assemblee waar Pinas werd getrapt en geslagen.

De nu aangetroffen handgranaten worden in het geschokte journalistieke veld gezien als een vorm van ernstige intimidatie in de richting van journalist Pinas.

error: Kopiëren mag niet!