Minister Ramdin ontmoet Argentijnse tijdelijk zaakgelastigde Sammartino

De tijdelijk zaakgelastigde van Argentinië, Ignacio Rossi Sammartino, heeft woensdag 29 december op het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) een kennismakingsbezoek gebracht aan minister Albert Ramdin, zo meldt BIBIS.

Tijdens deze ontmoeting werd gesproken over het heractiveren van de ambassade van Argentinië in Suriname en het werkbezoek van de minister in januari 2022 aan de Community of Latin American and Caribbean States (CELAC) in Argentinië. Minister Ramdin zal met zijn Argentijnse ambtgenoot een bilateraal onderhoud hebben over het versterken en verstevigen van de relatie tussen beide landen. 

Minister Ramdin gaf de beleidsgebieden aan waarop gefocust zal worden. Deze zijn bilaterale gesprekken betreffende de situaties in Nicaragua, Venezuela en de CARICOM, technische samenwerking, de connectie tussen de private sector en de overheid, de agrarische sector, business-to-business mogelijkheden en de handel in olie en gassen. Ook zullen de regionale en multilaterale samenwerkingen worden besproken.

De bewindsman gaf voorts aan, dat er gewerkt moet worden aan het verstevigen van de internationale multilaterale structuur en het upgraden van het algemeen raamwerk met daarin de business-to-business samenwerking. Er zal een gemengde commissie worden geïnstalleerd die op technisch gebied overleg zal plegen over de relatie. Argentinië heeft een dynamische samenwerkingsrelatie met Suriname. Als de derde grootste economie van Latijns-Amerika is Argentinië een belangrijke partner in de Zuid-Zuid- en driehoeksamenwerking.

error: Kopiëren mag niet!