Belangrijke nieuwsberichten in 2021

Een overzicht van belangrijke nieuwsberichten in 2021 omvat de aanhoudende pandemie van het coronavirus, de rellen in het Capitool in de VS, de militaire staatsgreep in Myanmar, de verbluffend snelle Taliban-overname in Afghanistan en de toename van weergerelateerde rampen over de hele wereld.

Het jaar werd opnieuw gedomineerd door de pandemie van het coronavirus, waar de komst van effectieve vaccins hoop bood dat deze onder controle kon worden gebracht, maar de altijd aanwezige dreiging van nieuwe varianten zoals Delta en Omicron zorgde ervoor dat een terugkeer naar een pre-pandemische normaliteit bleef bestaan. een heel eind weg.

Joe Biden werd ingehuldigd als de 46e president van de Verenigde Staten, maar niet voordat een grote rel door aanhangers van Donald Trump in het Capitool van de Verenigde Staten probeerde te voorkomen dat het Congres zijn verkiezingsoverwinning bekrachtigde.

China breidde zijn aanwezigheid in de ruimte uit door met succes een rover op Mars te landen en bemande missies te lanceren naar het ruimtestation dat het in een lage baan om de aarde bouwt.

De golf van migranten zette zich voort, met brandhaarden in Latijns-Amerika, de Middellandse Zee en langs de EU-grenzen met Wit-Rusland.

Terwijl COP26 worstelde om overeenstemming te bereiken over het beperken van klimaatverandering, omvatten weergerelateerde rampen een verwoestende winterstorm in het zuiden van de VS, recordhittegolven in Canada en Griekenland en uitgebreide overstromingen in West-Duitsland.

Cijfers die op het politieke toneel arriveerden of vertrokken waren onder meer Magdalena Andersson, de eerste vrouwelijke premier van Zweden, en Angela Merkel, die na 16 jaar aan de macht terugtrad als bondskanselier van Duitsland.

error: Kopiëren mag niet!