Man (31) opgepakt die probeerde 72 gram cocaïne in gestoofde mopé te posten

De 31-jarige Y.M. is maandag 20 december op zijn woonadres te Menkendam, na uitgewerkte informatie door Narcotica rechercheurs, aangehouden. Dit bericht het Korps Politie Suriname donderdagavond 23 december.

De man wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan overtreding van de Wet Verdovende Middelen. Deze verdachte zag kans om ongeveer vijf maanden geleden 72 gram cocaïne, die was verwerkt in gestoofde mopé, te posten bij één van de postbedrijven in Paramaribo.

Bij de aanhouding verklaarde de man dat hij zijn identiteitskaart kwijt was, die zou uit zijn auto zijn gestolen. Verder gaf hij aan, dat hij van deze diefstal aangifte had gedaan op het politiebureau Latour. Bij verificatie bleek de verdachte echter geen aangifte te hebben gedaan. Het onderzoek wees uit, dat Y.M. niet met zijn identiteitskaart, maar met zijn rijbewijs de doos had gepost.

De identiteitskaart, die zogenaamd was gestolen, werd achteraf door buurtbewoners aan hem bezorgd. De drugverdachte is na overleg met het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek door de politie opgesloten.

error: Kopiëren mag niet!