Rotaryproject “Stuka Prisiri” voor het eerst naar de districten

De Rotary Club of Paramaribo Quota en de Rotary Club of Paramaribo Residence hebben afgelopen zaterdag, 18 december, de 6e editie van het Stuka Prisiri Project in het district Coronie. Het is de eerste keer dat dit project buiten Paramaribo wordt uitgevoerd. Het project heeft als focus het bevorderen van basic life skills bij kinderen met studeerpotentie, die echter van huis uit niet altijd de optimale begeleiding kunnen krijgen. Acht Rotarians zijn actief betrokken bij het managen van dit project en indien nodig worden meerdere clubleden bij de uitvoering betrokken.

Er zijn 24 leerlingen van vier basisscholen (5e klas) uit Coronie geselecteerd om deel te nemen aan het Stuka Prisiri-programma dat loopt van januari 2022 tot en met december 2023. Gedurende dit 2-jarige programma is het doel om door ontwikkeling van soft skills bij de kinderen, hun positieve zelfbeeld te versterken. Het programma bestaat uit maandelijkse bijeenkomsten over kunst en cultuur, zogenoemde basic life skills en sport- en loopbaanoriëntatie.

Deze editie is dus bijzonder, omdat het de eerste keer is dat het project buiten Paramaribo wordt uitgevoerd en wel in een ver afgelegen district.

De lancering begon met het zingen van het volkslied waarna de President van de Rotary Club of Paramaribo Quota, Daniëla Herkul, een openings- toespraak hield die werd gevolgd door een speech van een vertegen- woordiger van de Rotary Club of Paramaribo Residence. Ook aanwezig waren de project- coördinator en de zeven vrijwilligers uit Coronie die het Stuka Prisiri project zullen ondersteunen.

De kinderen kregen allemaal een Stuka Prisiri-tas, gevuld met onder andere notitieboekjes, een volledig gevulde etui, kleurpotloden en overige hulpmiddelen om te gebruiken tijdens de verschillende bijeenkomsten. Ook kreeg iedere deelnemer een Stuka Prisiri t-shirt met daarop gedrukt de logo’s van het Stuka Prisiri project en de Rotary.

Via het Rotary netwerk zijn een laptop, printer, cartridges en diverse andere artikelen gedoneerd ten behoeve van het project en overhandigd aan de coördinator. Tijdens de start ontbrak het uiteraard niet aan heerlijke snacks en dranken voor alle aanwezigen.

Naast het zingen van kerstliedjes tussendoor, werd een enader afgesloten met het zingen van “We wish you a Merry Christmas” in drie verschillende talen en “Jingle Bells” waarbij alle aanwezigen enthousiast meezongen en zwaaiden.

De twee Rotaryclubs, de coördinator en vrijwilligers en vooral de kinderen kijken allemaal reikhalzend uit naar de start van het inhoudelijke programma in de eerste maand van 2022.

error: Kopiëren mag niet!