Franse cocaïne bolletjesslikker in kraag gevat te Stolkertsijver: man had zeker 42 bolletjes geslikt

De 26-jarige Fransman J.M. is dinsdagmiddag 21 december rond twee uur door de politie bij de controlepost van Stolkertsijver aangehouden, waarna hij werd overgedragen aan de rechercheurs van de afdeling Narcotica Brigade.

Agenten die bezig waren met controlewerkzaamheden, hielden de man, die op weg was naar de Franse kant, staande. De Fransman kon ter verificatie van zijn persoonsgegevens geen persoonlijke documenten overleggen. Hij gedroeg zich vanaf dat moment ook zenuwachtig en bekende, dat hij cocaïnebolletjes had geslikt, omdat hij in geldnood verkeerde.

Naar zeggen van M. kwam hij vanuit Frans-Guyana naar Suriname en verbleef enige tijd op een woonadres in het ressort Munder. Vanuit dat adres poogde hij voor een zekere L.R., een landgenoot, de cocaïne te smokkelen naar Frans-Guyana.

De verdachte heeft inmiddels 42 cocaïne bolletjes met een totaal gewicht van 380 gram uit zijn lichaam uitgescheiden. Het is niet uitgesloten dat hij meerdere bolletjes uit het lichaam zal afscheiden.

J.M. is ter zake overtreding Wet Verdovende Middelen na overleg met het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!