Truck met houtblokken dendert ‘Bosjebrug’ af en ramt zeker vier auto’s – 1 dode te betreuren

Een vrachtwagen geladen met boomstammen is rond het middaguur, woensdag, van de Wijdenboschbrug naar beneden gedenderd en heeft daarbij diverse personenauto’s geraakt. Het is een complete chaos ter plekke, zo blijkt uit op social media gedeelde foto’s en beelden. Het Korps Politie Suriname bericht ’s avonds, dat de 54-jarige automobilist Waldy Poniran bij het ongeval om het leven is gekomen.

Een van de geraakte auto’s is een politiewagen waarin een agente bekneld is geraakt door de klap. Er zou sprake zijn van meerdere slachtoffers.

De brandweer is ter plekke om de gewonde agente uit de politieauto te bevrijden.

Het is niet voor het eerst dat een zwaar beladen truck van de ‘Bosjebrug’ afrolt vanwege een technisch mankement aan de vrachtwagen, zoals een defect geraakte rem. Het is het schrikbeeld voor automobilisten, een zwaar beladen truck met houtblokken op je af zien komen ‘rollen’. Veel van die trucks verkeren in een slechte staat van onderhoud.

Na dergelijke ongevallen zijn snel geluiden te horen dat dergelijke vrachtwagens eigenlijk overdag niet meer over die brug zouden mogen rijden. Dit ernstig ongeval lijkt voer om die discussie opnieuw aan te zwengelen.

PK

error: Kopiëren mag niet!