Certificaatuitreiking keukenassistent en front office medewerker in Commewijne

De stichting Suriname Hospitality and Tourism Training Center (SHTTC), een werkarm van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J), heeft dinsdag aan 20 cursisten, die met succes de trainingen front office medewerker en keukenassistent hebben afgerond, certificaten mogen overhandigen.

Dit project is gefinancierd door de Caribbean Development Bank en heeft als doel het versterken en/ of bijbrengen van de nodige “hard skills en soft skills” van voornamelijk werkloze jongeren teneinde hun kansen voor het vinden van een baan te vergroten, hetzij als klein ondernemer of als werknemer.

De trainers Natatia Gefferie, medewerkster van de training front office, en Michael Hermelijn van de training keukenassistent hebben aangegeven, dat de cursisten ondanks de moeizame start van de training, toch enthousiast zijn gebleven en met een positief resultaat de trainingen hebben afgerond. De trainers hebben de cursisten bemoedigd om zich verder te scholen om het maximale te bereiken en zich te blijven ontwikkelen om een succesvolle jonge ondernemers te worden.

Ook Mina Sewpersad, districtssecretaris van Commewijne, heeft te kennen gegeven dat de cursisten ondanks alle obstakels doorzettingsvermogen hebben getoond en zij nu klaargestoomd zijn voor de toerismesector. Sewpersad zei ook, dat de cursisten met het behalen van dit certificaat een wezenlijke bijdrage kunnen leveren aan het bedrijfsleven en de economie van Suriname.

Rabin Boeddha, waarnemend directeur van de SHTTC, zei dat de cursisten niet alleen een certificaat mee krijgen, maar ook de kennis, vaardigheden en attitude voor het correct uitvoeren van hun werkzaamheden. Boeddha heeft de cursisten aangegeven voorbereid te zijn op tegenslagen die doorzettingsvermogen zullen eisen om succesvol te zijn. Ook heeft hij bekendgemaakt, dat er meer trainingen op schema staan voor Commewijne die voor verdere ontwikkeling in de toerismesector zullen zorgen. 

De directrice Jeugdzaken, Genti Mangroe, heeft tijdens haar toespraak de jongeren moed ingesproken om meer waarde aan hun certificaat te geven door in zichzelf te investeren en de kennis te verruimen. Mangroe heeft benadrukt dat het behalen van dit certificaat slechts de eerste stap is geweest van het ministerie van AW&J om de jongeren te stimuleren richting ondernemerschap en zelfredzaamheid. Verder heeft zij een speciale dank uitgebracht aan alle actoren die dit project tot een succes hebben gemaakt, zo bericht het ministerie woensdag 15 december.

error: Kopiëren mag niet!