De enige Indiase vrouwen die zijn gekroond tot Miss Universe

In de wereld van beauty pageants is momenteel aan top de 21-jarige Harnaaz Kaur Sandhu, want zij is deze week gekroond tot Miss Universe 2021. Aan de hand van bronnen presenteert de krant wie deze Indiase schoonheden eigenlijk zijn. 

Harnaaz Kaur Sandhu heeft wereldwijd het nieuws gehaald met het winnen van de 70e Miss Universe verkiezingen gehouden in Eilat, Israël. Harnaaz zag het levenslicht op 3 maart 2000 in het dorp Kohali in het district Gurdaspur, Punjab, dicht bij de stad Batala. Zij is dochter van  Pritampal Singh Sandhu en Rabinder Kaur Sandhu. De vader is een makelaar en haar moeder een gynaecoloog, terwijl ze ook een oudere broer heeft, Harnoor. Sandhu, die op 17-jarige leeftijd begon in de pageants scene werd eerder gekroond tot Miss Diva 2021, Femina Miss India Punjab 2019 en stond zelfs in de Top 12 op Femina Miss India 2019. Ze heeft ook gewerkt in Punjabi-films zoals “Yaara Diyan Poo Baran” en “Bai Ji Kuttange”. 

Vóór het in Chandigarh gebaseerde model hebben slechts twee Indiërs de titel van Miss Universe gewonnen, de welbekende actrices Sushmita Sen in 1994 en Lara Dutta in 2000.

Sushmita Sen

Sushmita Sen zag het levenslicht op 19 november 1975. Sen werd geboren in een Bengaalse Baidya-familie in Hyderabad als dochter van Shubeer Sen, een voormalige commandant van de Indiase luchtmachtvleugel, en Subhra Sen, een sieradenontwerper en eigenaar van een winkel in Dubai. Zij is een Indiase actrice, model en de winnares van de Miss Universe 1994-verkiezing.  Sushmita werd eerder gekroond tot Femina Miss India 1994 op 18-jarige leeftijd. Zij is de eerste Bengaalse en de eerste Indiase die de competitie won en heeft sindsdien voornamelijk in Hindi-films gespeeld.

Sen won de Filmfare Award voor beste vrouwelijke bijrol voor haar rol in de komische film Biwi No.1 (1999), en werd ook genomineerd in de categorie voor haar rollen in Sirf Tum (1999) en Filhaal.(2002). Enkele andere succesvolle films met haar zijn Aankhen Main Hoon Na en Maine Pyaar Kyun Kiya? . Ter gelegenheid van de 65ste Miss Universe, 23 jaar na het winnen van de verkiezing, keerde ze terug naar Manilla, Filippijnen, in januari 2017, als een van de juryleden van de Miss Universe 2016 schoonheidswedstrijd.

Lara Dutta

Lara Dutta zag het levenslicht op 16 april 1978 in Ghaziabad, Uttar Pradesh, als dochter van een Punjabi hindoeïstische vader en een Anglo-Indiase moeder. Haar vader is Wing Commander L.K. Dutta (gepensioneerd) en haar moeder is Jennifer Dutta. Haar oudere zus Sabrina en haar jongere zus Cheryl hebben gediend in de Indiase luchtmacht. Nitin Sawhney, een muziekcomponist en DJ, is de neef van Dutta.

Lara Duta is een Indiase actrice, onderneemster en de winnares van de Miss Universe 2000-verkiezing. Ze werd eerder gekroond tot Miss Intercontinental 1997. In haar carrière heeft ze voornamelijk in Hindi-films gewerkt. Ze ontving verschillende onderscheidingen, waaronder een Filmfare Award. Ze vestigde zich als een van de prominente leading ladies van de jaren 2000. Dutta debuteerde met Andaaz (2003), waarmee ze een Filmfare Award voor Beste Vrouwelijk Debuut won. Ze verscheen in verschillende commerciële successen, waaronder Masti (2004), No Entry (2005), Bhagam Bhag (2006), Partner (2007), Housefull (2010), Chalo Dilli (2011) en Don 2 (2011). In 2021 speelde ze Indira Gandhi in Bell Bottom.

error: Kopiëren mag niet!