“Constante verhoging van prijzen zorgt voor verwarring en problemen”

“Ik vraag me af waarmee men zich bezig is. De prijzen keer op keer verhogen zorgt voor verwarring en problemen”, zegt een klein ondernemer tegenover de krant.

“Als ik een offerte bijvoorbeeld op SRD 6.000 heb gegeven, kun je na het kopen van de goederen en het werkloon geen tweede offerte sturen en aangeven dat je meer geld nodig hebt voor het werk. En dat is iets dat ik iedere keer moet doen. Als iemand mij vraagt iets te leveren en ik zie vandaag een prijs in de winkel van SRD 500, dan zeg ik oké. Wanneer ik een deelbetaling heb gehad, ga ik weer naar de winkel en blijkt datzelfde goed SRD 600 te kosten of meer. Moet ik dat uit eigen zak betalen? Je hebt klanten die het begrijpen, maar dan weer anderen die balen en zeggen dat hij of zij akkoord gaat met het bedrag op mijn offerte. Dus ben ik dan genoodzaakt om in mijn werkloon te gaan om het project af te maken. Dus ik werk deels gratis, als het ware. Het zorgt echt voor verwarring tussen klant en mij”, benadrukt de klein ondernemer. 

“Bij de eerste of tweede keer laat ik het gaan, maar ik heb ook dingen te doen en ik moet ook mijn vaste lasten betalen en eten. Als dat niet het geval is, dan ga ik wel iets anders moeten doen. Deze dingen zorgen ervoor dat mensen opgeven of niets in het land willen doen. Je gaat niet vooruit en je maakt alleen maar achteruitgang mee.  Zo doe je geen zaken en daarom gaat alles ook verkeerd in het land.”

‘Zoete’, die ook ondernemer is, geeft aan dat zij ook vaak in problemen komt met haar klanten. “Doordat de prijzen steeds veranderen, ben ik genoodzaakt mijn prijzen te verhogen. Als er vandaag bijvoorbeeld een klant komt en SRD 200 betaalt en de prijzen worden dezelfde dag verhoogd, vraag ik zeker na het kopen van mijn nieuwe voorraad een andere prijs. De prijzen pas ik niet gelijk aan, maar wanneer ik mijn voorraad weer moet aanvullen. Dan moet ik met die nieuwe prijzen werken. De klant gaat dan een ander bedrag betalen, maar dan nog is het een probleem. Ik zou als klant die een vaste plek heeft, niet iedere keer een ander bedrag willen betalen voor hetzelfde product of werk dat ik laat verrichten. Anders kan ik ook niet, ik moet ook mijn winst eruit halen en bovenal leven. Er moet toch een andere aanpak komen, want het werkt zo niet goed. Het maakt mensen brodeloos.”

TM 

error: Kopiëren mag niet!