Indiase Harnaaz Sandhu wint Miss Universe-verkiezing in Israël

Harnaaz Sandhu uit India heeft maandag in Israël de Miss Universe-verkiezing gewonnen. Nadat het deelnemersveld van tachtig naar zestien kandidaten was geslonken, koos de jury de vijf finalisten koos: Miss Filipijnen, Miss Paraguay, Miss Colombia, Miss Zuid-Afrika en Miss India.

Nadia Ferreira uit Paraguay werd uiteindelijk de runner-up en de 21-jarige Sandhu uit India mocht de kroon opzetten. Sandhu werkt als actrice in Bollywood en noemde tijdens de wedstrijd actrice Priyanka Chopra haar grote voorbeeld. De ‘Quantico’-actrice en echtgenote van Nick Jonas werd verkozen als Miss World in 2000.

De verkiezing was in verband met nieuwe reisbeperkingen vanwege de Omicron-variant van het corona-virus bijna niet doorgegaan. 

De Israëlische minister van Toerisme Yoel Razvozov liet vorige week echter weten dat de deelnemers een vrijstelling hadden gekregen. Wel moesten ze tijdens hun verblijf meerdere PCR-tests laten afnemen.

Ondanks alle veiligheidsvoorschriften testte de Franse deelneemster, Clemence Botino, positief op het coronavirus. Na tien dagen in quarantaine werd ze virusvrij verklaard en mocht ze alsnog deelnemen aan de competitie.

error: Kopiëren mag niet!