St. Hart voor Suriname evalueert 1-jarig bestaan en lanceert website

Website met een poll: wie is het beste Assembleelid en de beste minister van 2021

De Stichting Hart voor Suriname Worldwide kijkt met trots terug op een geslaagde 1-jarige evaluatiemeeting te Capelle aan den IJssel. De voorzitter de heer Jay Pahladsingh gaf een korte terugblik over het afgelopen jaar: de start, de opzet, de doelstellingen, de ingediende projecten en de adviezen tot nog toe gedaan. 

Nadat de middag ingeleid werd met het Surinaamse volkslied, gespeeld door maestro Shailendra Bhoelai en gezongen door Edgar Burgos (Bugru) kwam de viceresident van Suriname, zijne excellentie Ronnie Brunswijk aan het woord en hij opende de feestelijke middag. Hij becomplimenteerde de stichting en de Adviesraad voor de verschillende bijdragen van de stichting en was trots te vernemen hoe hard er gewerkt is in het afgelopen jaar. Hij hoopt op een goede samenwerking en verdere ondersteuning van de diaspora en de Adviesraad van de stichting.

Ook de minister van Buitenlandse zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), de heer Albert Ramdin, feliciteerde de stichting Hart voor Suriname Worldwide namens de president van Suriname, zijne excellentie Chandrikapersad Santokhi en gaf vervolgens een uitgebreide en interessante uiteenzetting over de huidige economische situatie in Suriname en de plannen van de regering voor de toekomst. Ook de samenwerking met de stichting en de Adviesraad werden beschreven en  bedankt voor het gedane werk van het afgelopen jaar. Vanuit de zaal en via de zoommeeting kwamen er verschillende vragen over het bezoek Dubai, waarop de minister inging.

De voordracht van mevrouw Loes Dulder over Suriname en “hoe wij hier ook samen kwamen, aan zijn grond zijn wij verpand”, maakte een bijzondere indruk.

Het NPS-Assembleelid mevrouw Patricia Etnel gaf een presentatie over vrouwenrechten en armoedebestrijding en becomplimenteerde de stichting voor het mooie werk van de stichting in het afgelopen jaar. Ook vanuit de zaal kwamen er gerichte vragen over de rechten van de vrouw in Suriname.

De middag werd feestelijk afgesloten onder het genot van een warme maaltijd en een drankje.

Met de launch van de website hartvoorsuriname.nl is een poll beschikbaar waarop een ieder, met hart voor Suriname, worldwide kan stemmen wie het beste Assembleelid en wie de beste minister van 2021 is. De uitslag is op 15 januari 2022, waarbij een award zal worden uitgereikt aan het beste Assembleelid en de beste minister.

www.hartvoorsuriname.nl

error: Kopiëren mag niet!