Aida Nading “versprak” zich – “NDP komt terug, en wij ruimen onze puinhoop zelf op!”

Hoe de tijden veranderen, best eng zouden velen zeggen. De periode van de zwaar bevochten algemene verkiezingen zijn zo goed als voorbij. Dat er verliezers en winnaars zouden zijn is geen schokker. Echter hoe zaken zich nu haast anderhalf jaar afspelen hadden weinigen kunnen voorspellen. Toch waren er sommige personen die lang voor de verkiezingen uitspraken hebben gedaan die ze zich misschien niet meer herinneren. Of misschien zijn ze nu de wonden aan het likken. Wij nemen u terug naar begin november van 2019.

Wij ruimen onze puinhoop zelf op 

Tijdens een plenaire openbare vergadering voor de wijziging op de Wet op Staatsschuld in de Nationale Assemblée gebeurde er iets opmerkelijk. Een Assembleelid uit het district Sipaliwini kwam aan het woord. De voormalige parlementariër behoorde tot de coalitiefractie en wel van de Nationale Democratische Partij (NDP). Toen gebeurde het.

Aida Nading zei in het parlement, tijdens een openbare vergadering die live te volgen was wereldwijd, het volgende; “Wel, de NDP komt terug, en wij ruimen onze puinhoop zelf op.” De zaal barstte los. Toenmalig minister Antoine Elias van Volksgezondheid, kon zijn lach niet inhouden. De coalitie wist zich geen raad. De toenmalige oppositie was niet stil te krijgen. Puinhoop, ja, welke puinhoop? Onze puinhoop! Wie gaat het opruimen? Wij. Waarschijnlijk kon Aida Nading in de toekomst kijken. Maar, misschien toch niet zo goed. Aida kwam niet terug. Zij bleef steken op 311 stemmen. Haar NDP die zich zo onaantastbaar opstelde is van 26 naar 16 gevallen.

Die puinhoop waarover geacht lid Nading sprak, die is er nog. Althans de schokken worden nog elke dag gevoeld. De regering weet zich naar het schijnt geen raad. Het volk voelt de ontbering. De grote vraag; Geachte Aida Nading, hoe groot is de puinhoop die u heeft achtergelaten en wie gaat die nu opruimen? Tegen welke prijs?

SAM

error: Kopiëren mag niet!