Waterproductiecentrum La Liberté in gebruik genomen

Een belangrijke stap is gezet in de richting van optimale drinkwatervoorziening voor Commewijne. Het zeer moderne waterproductiecentrum te La Libertéis is vrijdag in gebruik genomen. President Chandrikapersad Santokhi, vicepresident Ronnie Brunswijk en diverse regeringsfunctionarissen waren aanwezig voor de ceremoniële ingebruikname.

Het waterproductiecentrum te La Liberté is door de N.V. Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) in samenwerking met de Belgische drinkwatermaatschappij ‘De Watergroep’ opgezet. Hierbij wordt oppervlaktewater van de Surinamerivier met de techniek van reverse osmose gezuiverd. Het is een ultramoderne, op afstand bedienbare installatie met een productiecapaciteit van 500 kubieke meter per uur, goed voor 12.000 huishoudens. Hierdoor kunnen omliggende gebieden als Peperpot, Meerzorg, Nieuw-Amsterdam, Alkmaar, Tamanredjo en de gebieden die daartussen liggen worden voorzien van gezond drinkwater. Dit met bijbehorende transport en distributieleidingen tot een lengte van 20 kilometer.

De installatie werd door president Santokhi met een muisklik in werking gezet. Het staatshoofd gaf in zijn toespraak aan, dat dit slechts een verwezenlijking is van de vele projecten die de regering in spe heeft. Marlon Oosterling, directeur van de SWM, beaamde in zijn toespraak dat onder het beleid van de regering Santokhi zaken vlot lopen. De SWM-topman gelooft dat een soortgelijk project in Moengo binnen anderhalf jaar haalbaar is.

De SWM  heeft ten gunste van de samenleving oplossingsmodellen uitgewerkt om andere delen van Commewijne van drinkwater te voorzien. De directeur ziet graag kleinere oppervlaktewaterproductiecentra in andere delen van Suriname om het heel land van schoon water te voorzien met een betere druk.

Diverse volksvertegenwoordigers van Commewijne zijn hoopvol, nu er met dit project eindelijk antwoord is op de nood die zo vaak in het parlement werd aangekaart.

error: Kopiëren mag niet!