Scooterrijder (62) overlijdt na tegen freesmachine te zijn gereden

De 62-jarige scooterrijder Urwien Dalfour is donderdagavond 9 december overleden na tegen een freesmachine nabij de kruising van de Martin Luther Kingweg en de Dageraadweg te zijn gereden, zo meldt het Korps Politie Suriname.

De politie van het bureau Livorno kreeg omstreeks 21.30 uur van het Command Center de melding van de aanrijding waarop agenten naar  de locatie reden voor onderzoek. Bij aankomst van agenten bleek het voorwiel van de scooter vast te zitten in de freesmachine en de bestuurder hing voorover op de scooter tegen het zwaar materieel. Ambulancepersoneel, dat snel ter plekke was, constateerde dat Dalfour geen teken van leven meer vertoonde. Een arts stelde officieel de dood van de scooterrijder vast.

Onderzoek wees uit dat de scooterrijder over het fietspad naast de weg reed. Hij kwam vanuit de richting van Latour en ging richting Houttuin. Ter hoogte van een supermarkt moet hij de freesmachine, die defect was geraakt tijdens asfalteringswerkzaamheden en op het rijwielpad stond, te laat hebben opgemerkt. Hij moet daarbij krachtig hebben afgeremd, maar desondanks zijn ingereden op het zwaar materieel.

Beide voertuigen zijn door de politie ter herkeuring in beslag genomen. In opdracht van het Openbaar Ministerie is het lichaam van Dalfour ter obductie in beslag genomen. Het onderzoek van deze aanrijding is overgedragen aan de Verkeersunit van regio Paramaribo.

(Bij het vernieuwen van een asfaltlaag, moet in bijna alle gevallen freeswerk worden verricht. Met behulp van een asfaltfrees kan een asfaltlaag, of een deel daarvan, verwijderd worden.)

error: Kopiëren mag niet!