Oud-voetballer Radjin de Haan verdachte in drugszaak

Diverse media in Nederland, waaronder het AD, berichtten woensdag, dat oud-profvoetballer Radjin de Haan verdachte is in een omvangrijke drugszaak. De Haan zit momenteel in voorlopige hechtenis. De 52-jarige oud-voetballer is trainer in Haarlem van een amateurclub. 

Hij kwam in beeld in een groot onderzoek naar het verzenden van pakketjes drugs over de hele wereld. Ook enkele mensen die De Haan kent uit de voetbalwereld zouden erbij zijn betrokken. Zijn advocaat heeft de aanhouding bevestigd.

Zelf heeft De Haan verklaard ‘dat hij wel eens geholpen heeft een pakketje ergens af te gooien, maar niet wist waar het over ging’. De zaak komt volgende week vrijdag voor de rechter in Den Bosch. De Haan is dan een van meerdere verdachten die voor de rechter staan. De zaak wordt dan nog niet inhoudelijk behandeld. 

In zijn profcarrière kwam de Haan uit voor Telstar en Eindhoven. Ook speelde hij bij de amateurs van RCH, FC Lisse, Holland in Utrecht en Koninklijke HFC in Haarlem. 

Overlevende SLM-vliegramp

Radjin de Haan maakte in 1989 als 19-jarige deel uit van het Kleurrijk Elftal dat verongelukte bij de SLM-ramp bij Zanderij in Paramaribo. De Haan werd op de ochtend van 7 juni 1989 wakker tussen de lijken in de jungle nabij Zanderij en wist zichzelf met een klein kind op de arm in veiligheid te brengen.

error: Kopiëren mag niet!