Hulp aan Palumeu

De stichting Mulokot te Kawemhakan (Apetina) vraagt namens de bewoners van het Wayana dorp Palumeu tweedehands kleding, zoals lagere school uniformpjes, slippers en kleding.

Normaal hebben de mensen in het dorp Palumeu een klein inkomen vanuit het toerisme, ondere andere de Mets heeft daar accommodaties, maar door de Covid pandemie is daar bijna al twee jaar geen sprake meer van, aldus Mulokot op haar Facebook-pagina.

Volgens de stichting leeft in dat dorp sinds kort ook een aantal Akurio inheemsen. Akurio zijn inheemsen waarvan het overgrote deel nog steeds als jager-verzamelaars in het bos tussen Suriname en Brazilie leeft. De meeste willen geen contact met andere mensen. De Akurio die nu in Palumeu leven hebben bijna geen kleding, daarvoor zoeken we ook kleding, aldus Mulokot.

Vandaar de oproep van de stichting, die zich inzet voor de Wayana-gemeenschappen: “Heeft u nog ergens een doos of een zak kleding staan, oude schooluniformen hebben liggen of slippers, maak dan contact met ons, wij zorgen ervoor dat het naar Palumeu gevlogen gaat worden. Ook kunt u het afgeven aan de Koosstraat 3 (zijstraat verlengde Gemenelandsweg), het kantoor van Stichting Mulokot.”

“Namens de Wayana en Akurio Inheemsen alvast hartelijk bedankt!

Wayana Indigenous PeopleS

Etäkëlë anumuhak.”

error: Kopiëren mag niet!