Oppashuizen sluiten voor de kerstvakantie

Enkele oppashuizen zijn al bezig met de voorbereidingen om hun deuren te sluiten, terwijl anderen aan het brainstormen zijn op welke tijden de kinderen kunnen blijven gedurende de vakantie. Mariska die een oppashuis heeft, geeft aan dat zij 1x24u open staat. Zij begint van het jaar met deze diensten.

“Ik deed het vroeger niet, maar zag dat het noodzakelijk werd. Veel ouders hebben erom gevraagd, dus ik besloot mijn diensten 1x24u aan te bieden. Je hebt ouders die twee banen hebben en geen oppas. Daarnaast wil je ook een betrouwbaar persoon hebben voor de kinderen. Het is heel moeilijk, dus ik besloot een helpende hand te bieden. De kosten kunnen soepel afbetaald worden”, aldus Mariska.

Een andere oppashoudster zegt, dat zij wel haar deuren dicht doet. Want vakantie heeft zij ook nodig. “Ik kan wel in de vakantie open zijn, maar de tantes die hier werken ga ik niet kunnen betalen. De kinderen worden op allerlei manieren bezig gehouden waaronder door professionele personen en daar moet je ook meer geld aan uitgeven. Het leerproces gaan we versterken, dus ik ga meer materiaal nodig hebben. Voor de rest komt het wel goed uit zolang ik me inzet,” zegt de oppashoudster.

Vannes, die ook oppashoudster is, geeft aan dat haar deuren dicht zullen zijn, maar dat ze wel op twee kinderen zal letten tot eind december. “Die ouders hebben het druk en ik vind het goed dat de kinderen mijn aandacht krijgen, dan alleen thuis blijven. Een ongeluk schuilt in een klein hoekje. Daartussen wordt het oppashuis ook helemaal schoongemaakt en ook opgeknapt waar nodig is. Misschien zelfs ook een verfbeurt, maar dan kijk ik eerst naar mijn portemonnee.” Verder zegt Vannes, dat het jaar wel anders is geweest.

“Ik heb het overleefd en heb mijn kinderen ook leuke tijden kunnen aanbieden met behulp van de ouders en verzorgers. Ik hoop dat het komend jaar meer opties aanbiedt aan een ieder, zodat het ook veel makkelijker wordt en wij weer vrijer kunnen bewegen.”

TM

error: Kopiëren mag niet!