Paul Somohardjo en Hendrik Setrowidjojo benoemd tot Groot Officier in de Ere Orde van de Palm

De voorzitter van de Pertjajah Luhur, Paul Somohardjo, en partijgenoot, Hendrik Setrowidjojo, zijn zondag door president Chandrikapersad Santokhi in het presidentieel paleis benoemd tot Groot Officier in de Ere Orde van de Palm, vanwege de 23e geboorte dag van de politieke partij Pertjajah Luhur. Het staatshoofd gaf aan dat deze twee Surinaamse burgers gedecoreerd zijn, omdat zij zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt aan ons land op diverse tijdstippen in de lokale geschiedenis en in diverse hoedanigheden. 

Volgens Santokhi heeft de Pertjajah Luhur als politieke partij altijd een belangrijke rol gespeeld in de Surinaamse politiek en zich ontpopt tot, de partij die nooit slaapt, zoals ook altijd door haar politieke leider wordt benadrukt. Hij beschreef Somohardjo als een Surinaamse politicus die een grote voorvechter is geweest van de Gotong-royong-filosofie, hetgeen inhoudt een verplichting van het individu jegens de samenleving.

“Het idee van Gotong royong is, het delen van lasten tussen leden van de gemeenschap, welke een bijzonder kenmerk is van de PL en haar sociale kracht. Somohardjo heeft zich in de Surinaamse politiek, kunnen opwerpen als een ervaren politicus, en heeft zich enorm verdienstelijk gemaakt, voor de samenleving vanaf 1975 tot heden, op tal van gebieden, waaronder sociaal maatschappelijk werk, politiek, bestuur en organisatie, en religie”, deelde het staatshoofd mede.  

De regeringsleider stond ook stil bij de inzet van Setrowidjojo. Hij heeft zich volgens president Santokhi binnen de samenleving sterk gemaakt vooral op het gebied van politiek, bestuur en organisatie. Hij heeft op diverse ministeries en in diverse functies zijn bijdrage geleverd aan het land.

“Al met al kan dus worden gesteld dat Setrowidjojo, evenals Paul Somohardjo zich enorm hebben ingezet en een bijdrage hebben geleverd aan ons land Suriname. “Heren, uw beproefde vaderlandsliefde, bijzondere ijver en trouw in het vervullen van burgerplichten, bijzondere verdiensten op het gebied van wetenschap of kunst, uitzonderlijke verdiensten jegens de Republiek Suriname of haar staatburgers, is zeker niet onopgemerkt voorbijgegaan. Daarom ontvangt u de onderscheiding tot Groot officier in de ere orde van de Palm”, aldus de regeringsleider.

De president feliciteerde beide heren met deze eer en vroeg hen dit te beschouwen als een waardering voor al het harde werk. 

error: Kopiëren mag niet!