Inter nadert tot op een punt koploper AC Milan na 0-3 winst op AS Roma

Dumfries scoort zijn eerste goal voor Inter

Inter is zaterdag AC Milan in de Italiaanse Serie A tot op een punt genaderd. De kampioen won bij AS Roma (0-3), mede door het eerste doelpunt van Denzel Dumfries voor de Italiaanse kampioen. AC Milan had eerder op de dag Salernitana verslagen (2-0).

Na een kwartier kwam Inter op voorsprong dankzij Hakan Çalhanoglu die rechtstreeks uit een hoekschop wist te schoren. Drie verdedigers grepen niet in, vervolgens ging de bal ook nog eens door de benen van doelman Rui Patrício.

Amper 10 minuten later was het al 0-2. Edin Džeko, die jarenlang voor AS Roma speelde, schoot raak na terugleggen van Çalhanoglu. Nog voor rust kopte Dumfries met een mooie duik tot achter de doellijn fraai de 0-3 binnen, na een afgemeten voorzet van Alessandro Bastoni.

Dumfries was basisspeler bij Inter, waar Stefan de Vrij wegens een blessure nog afwezig was. Rick Karsdorp ontbrak bij Roma.

AC Milan

Eerder op de dag versloeg AC Milan op eigen veld Salernitana met 2-0. Na 18 minuten leidde Milan al met 2-0. Franck Kessié en Alexis Saelemaekers maakten de doelpunten.

Salernitana is de nummer laatst van de Serie A.

Napoli kan beide clubs uit Milaan later op de avond inhalen, als het wint van Atalanta.

error: Kopiëren mag niet!