Militairen Nationaal Leger op ‘jungle warfare training’ in Frans-Guyana

Het ministerie van Defensie bericht donderdag, dat van de Landmacht van het Nationaal Leger 2 officieren, 4 onderofficieren en 14 manschappen hebben deelgenomen aan een zogenoemde jungle warfare training bij het Equatorial Forest Training Center (CEFE) in Régina, Frans-Guyana. 

De Surinaamse militairen van het Infanterie bataljon zijn gedurende twee weken verschillende vaardigheden bijgebracht. De nadruk werd gelegd op gevechts- en overlevingstechnieken in het bos.

De training is onderdeel van de intensieve samenwerking die het Surinaamse en Franse leger al jaren onderhouden. Onlangs hebben beide landen weer afspraken gemaakt over diverse opleidingen en trainingen voor het Nationaal Leger voor 2022. Daarvoor was generaal-majoor Xavier Buisson, de hoogste militaire leider van de Franse strijdkrachten in Frans-Guyana, speciaal naar Suriname gereisd. D

Het CEFE is één van de vier internationaal erkende scholen die trainingen en cursussen aanbiedt gericht op jungle warfare. In februari 2022 zal een deel van het Infanterie bataljon weer naar het buurland afreizen voor een intensievere training van drie maanden bij het CEFE. Franse militairen zullen het komend jaar trainingen in Suriname volgen. 

error: Kopiëren mag niet!