“Ik heb voldoening als ik anderen help, die het niet hebben”

Ilona Overeem zal op 5 december porties uitdelen aan behoeftige kinderen. In gesprek met Dagblad Suriname zegt Overeem, dat zij moeder is van twee dochters en het soms ook moeilijk heeft, maar dat ze desondanks alles probeert om met het weinige dat ze heeft, anderen te helpen.

“Ik had het een tijdje zelf heel moeilijk. Door hulp van mijn oom Alberti Balai en mijn pleegouders Hans en Ilse Hardjoprajitno, die spullen voor mij sturen uit Nederland, had ik vaak teveel aan spullen. Daar is het eigenlijk begonnen. Je leest vaak op social media, mama zoekt hulp. Mijn dochtertje van 9 jaar is een sociaal mens. Ze kan het niet aan als een kindje niets heeft.” Overeem geeft aan, dat ze al een tijdje bezig is met sociaal werk. Zij helpt ook mensen die pampers nodig hebben. “Natuurlijk ben ik ook afhankelijk van mijn donateurs. Ik heb voldoening als ik anderen help, die het niet hebben.”

Overeem laat weten. dat haar oom Alberti Balai met het initiatief kwam om kinderen een portie eten te geven op Kinderdag. Dat vond zij een heel fijn initiatief. “Van het jaar heb ik kinderhuis ‘Hoop der kinderen’ aan de Franchepanestraat en moeders die kinderen hun namen hebben opgegeven. Tot dusver zit ik al op 200 kids. Met Gods genade ga ik ervoor.”

Overeem had om een donatie gevraagd op Facebook. Voordat ze het wist had zij alles binnen twee uurtjes al binnen. “Zo geweldig is mijn Facebook-familie, zonder hun was ik niets. Dit alles komt van al mijn donateurs en ik zal koken.”

SK

error: Kopiëren mag niet!