Gajadien, Bouva en Etnel gezamenlijk op IPU-vergadering

Het huidig lid van de oppositie Melvin Bouva (NDP) is momenteel samen met coalitie fractievoorzitter Asiskumar Gajadien van de VHP en NPS-Assembleelid Patricia Etnel in Madrid, Spanje, voor een vergadering van de Interparlementaire Unie (IPU).

Bouva, die overigens eerder in het parlement samen met de overige oppositieleden, vraagtekens plaatste bij de buitenlandse reizen van de regering, deelde via social media beelden van zijn aanwezigheid in Madrid.

Vermeldenswaard is, dat de collega parlementariërs tijdens openbare vergaderingen elkaar flink op de korrel nemen. Etnel versus Bouva is daar een klassiek voorbeeld van, zelfs voor en tijdens de huidige zittingsperiode. Het schijnt dat de politici voor het ‘Surinaams belang’ toch bij elkaar kunnen komen. 

IPU-vergadering

Op uitnodiging van het parlement van Spanje worden de 143e vergadering van de IPU en de bijbehorende vergaderingen gehouden in Madrid in de Palacio Municipal van 26 tot 30 november. Dit is de eerste fysieke vergadering sinds oktober 2019 en de daaropvolgende uitbraak van de Covid-pandemie. 

De IPU is de internationale organisatie van parlementen. Het werd opgericht in 1889. De IPU komt steeds dichter bij universeel lidmaatschap, met 179 parlementsleden uit de 193 landen in de wereld waaronder grote mogendheden als China, India en Indonesië tot de kleine staten als Kaapverdië, San Marino en Palau.

error: Kopiëren mag niet!