President Santokhi: “Suriname kan voedsel- en waterzekerheid bieden aan de Emiraten”

“Alles mogelijk met visionair leiderschap”

President Chandrikapersad Santokhi heeft tijdens een bijeenkomst van de CEO Clubs Network Worldwide aangegeven, dat Suriname voedsel- en waterzekerheid kan bieden aan de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Het staatshoofd stelde tegenover wereldondernemers, dat Suriname een uitstekende plaats is om te investeren, zaken te doen.

Alles mogelijk met visionair leiderschap

President Santokhi sprak: “We hebben besloten om deel te nemen aan deze World Expo 2020 in Dubai, omdat we niet een droom, maar een overtuiging hebben dat alles mogelijk is met goede bedoelingen en met sterk, visionair en toegewijd leiderschap. Dubai is het bewijs daarvan. U hebt naar uitmuntendheid gestreefd en je hebt uitmuntendheid geleverd. Suriname gelooft, dat we onze economie op zo’n manier kunnen hervormen en vormgeven, dat het kansen zal bieden voor groei en werkgelegenheid, in verschillende sectoren. Mijn regering heeft een slecht geleide economie overgenomen en onze financiële lasten zijn enorm. Maar mijn regering, bestaande uit toegewijde leiders en toegewijde professionals, zullen deze uitdagingen  overwinnen, en we zijn ervan overtuigd,dat wij u bieden, met de beste van een zakelijke promotie klimaat, zullen realiseren.”

Investeren

Het staatshoofd vervolgde: “Ik nodig jullie allemaal uit om mijn prachtige land Suriname te bezoeken en met eigen ogen de mogelijkheden te zien om te investeren, een bedrijf op te zetten en samen te werken met lokale ondernemers. Ik was vereerd Zijne Hoogheid Sheikh Mohammed bin Rashid bin Saeed Al Makhtoum te ontmoeten, en we wisselden van gedachten over de sectoren waarin investeringsmogelijkheden bestaan. Ik heb hem gemeld dat Suriname voedsel- en waterzekerheid kan bieden, aan het volk van de VAE. Maar het belangrijkste is dat we het Emirati-bedrijfsleven uitnodigen om te investeren in de aanleg van wegeninfrastructuur, bruggen, huizen, shore base en containerhavens. We zijn verheugd om Dubai Port World als onze havenexploitant te hebben, en we kijken ernaar uit om met hen verder samen te werken bij het uitbreiden van activiteiten en andere diensten. We zoeken ook naar investeringen in onze olie- en gassector en de bijbehorende infrastructuur die moet worden ontwikkeld.”

President Santokhi besloot: “Suriname zet zich in om een ​​sterke en duurzame economie op te bouwen. Suriname gelooft in een sterke samenwerking met de Verenigde Arabische Emiraten, en ik ben ervan overtuigd, dat als we allebei in dezelfde richting kijken, we waardevolle partners kunnen zijn, in het voordeel van onze beide volkeren.”

SAM

error: Kopiëren mag niet!