“Feestdagen betekenen vlotte aanloop”

De verkoop over het algemeen loopt niet zoals men het had verwacht. Enkele groente verkopers, kleine- en ook grote ondernemers kijken uit naar de komende feestdagen. “Ik hoop niet dat het een total lockdown gaat zijn”, zegt Veronique tegen Dagblad Suriname. Zij rekent op een vlotte aanloop.

“De afgelopen jaren is het altijd zo geweest, ook vorig jaar. Het was niet hetzelfde als voor de komst van het Covid-virus, maar het is liever iets dan niets.” Enkele groente verkopers langs de straat en hosselaars leven op dagbasis en als de verkoop niet gaat dan gaat het moeilijk met het zetten van eten op tafel.

“Mijn vrouw en ik doen samen het huishouden. Zij betaalt stroom, water en ik koop privé spullen voor haar en de kinderen, ook voor mij hoor. Ik betaal de huur en los de auto af en samen doen wij voeding en kleren kopen als het nodig is voor ons. Zo heb je wel elke dag eten op tafel, maar voor een gezin met maar één kostwinner gaat het heel erg moeilijk.” “Ik doe mee met de verkoop langs de straat, maar naast mijn vaste baan”, aldus Veronique.

“Mijn vriend die hosselt, zijn vrouw kan niet werken vanwege haar situatie dus hij moet alles doen. Als hij vandaag geen geld maakt zij het eten niet. Is hij als man genoodzaakt te lenen of vragen om hulp, iets dat mannen niet wensen te doen”, zegt Veronique. “Een ieder wil het beter hebben, maar de situatie laat het helemaal niet toe. Als matie help ik waar het kan. Ik hoop echt dat het de komende feestdagen toch goed verloopt. Een ieder wil toch het jaar goed afsluiten.”

TM

error: Kopiëren mag niet!