Kondreman

Een kondreman met heel zijn hebben houden, daags voor de herdenking van Srefidensi met een steen als hoofdkussen en de hemel als dak boven het hoofd.  Een voorbijganger merkte op: “Suriname kent ook mensen die het ‘goed’ hebben, waarom gaat u niet die personen fotograferen. Lib’ a poti man met rust, hij is slachtoffer van het Surinaams systeem.”

Glanzen als goud

“De dak- en thuisloze die wij staan te bespreken is er materieel, lichamelijk en geestelijk beroerd aan toe. U doet er beter aan om een kijkje te nemen in de keuken van mensen die het ‘goed’ hebben, maar desondanks niet content zijn en altijd maar meer en meer willen. Zich egoïstisch door allerlei bochten wringen om aan hun trekken te komen. Van buiten glanzen zij als goud, maar hun hart is bedorven, worden gedreven door geesten die het algemeen belang niet voorstaan. Het is ikke, ikke, ikke en de rest mag stikken. Volgens mij zijn zij geestelijk nog zieker, brengen de samenleving meer schade toe, dan deze man op straat”, aldus de stem van het volk.

HD

error: Kopiëren mag niet!