NPS onthult eerste driedimensionale muur van Suriname ter ere van Henck Arron tijdens Srefidensi

Op de dag van de onafhankelijkheid vond de onthulling van een van de grondleggers van deze dag in 1975 plaats. Ter ere van oud-premier Henck Arron van Suriname werd de eerste driedimensionale gedenkmuur onthuld, vertelt NPS-topper Hesdy Pigot.

“Het is een pracht van een ontwerp”, zegt Pigot en verwacht dat het zal zowel op scholieren, studenten maar ook op toeristen een enorme aantrekkingskracht zal hebben. “Voor de jeugd die Arron niet heeft gekend is het een goede zaak dat zij daar kunnen zitten.”

De gedachte achter de onafhankelijkheid was, dat Surinamers als landgenoten de noodzaak ervan zouden inzien om met elkaar samen te werken. Pigot benadrukt, dat dit uitgangspunt een van de lijfspreuken van Arron was. “Dat wij gezamenlijk zouden optrekken als een volk. Het streven naar ontwikkeling en voorspoed had als basis de ‘self reliance’ gedachte. Dit vereiste van ons hard werken, door iedereen, voor ons allen en voor Suriname.”

De NPS feliciteerde de samenleving in een verklaring waarin de partij aangeeft dat “Mi kondre tru mi lobi joe”, datgene is waarop wij als Surinamers op de 46e Srefidensi dag aan moeten denken. De partij merkt daarbij ook op, dat nog te veel mensen het bijzonder moeilijk hebben, waarbij men dagelijks moet nagaan hoe men een bord eten op tafel zal verschijnen en waarbij de transportkosten, huishuur en een dak boven het hoofd een enorme uitdaging zijn.

Vandaar de oproep van de groene partij dat alle Surinamers op om op basis van hun vermogen een bijdrage te leveren om Suriname en de Surinamers naar hogere hoogten te tillen. “De NPS roept ook alle politici, ondernemers en leidinggevenden in en buiten Suriname op om het vertrouwen van het volk, welke zo broodnodig is, daadwerkelijk te helpen herwinnen”, zo is te lezen in de verklaring.

RB

error: Kopiëren mag niet!