“Het is gewoon een Srefidensi serie”

Een ieder heeft Srefidensi op zijn of haar eigen manier gevierd. Er was geen total lockdown en de ondernemers hebben de mogelijkheid gebruikt om te kunnen verkopen. Daronte, die op Srefidensi vrij was, geeft aan dat hij mee heeft gedaan met de verkoop langs de straat. Normaal werkt hij op een donderdag. Vanwege de nationale vrije dag heeft hij gebruik gemaakt mee te doen met de verkoop.

“Een vast inkomen heb ik wel, maar ik dacht eraan om extra centjes binnen te brengen. Mijn oom verkoopt toevallig langs de straat, dus ik vroeg hem om mij te steunen met een beetje van zijn voorraad zodat ik kan verkopen. Natuurlijk moet ik hem de helft betalen van wat ik verkoop, maar daar is geen vuiltje aan de lucht, zolang ik wat maak komt het goed uit. Tussen zeven uur ‘s morgens tot twaalf uur heeft Daronte al SRD 2/000 op zak. Het is de eerste keer dat hij verkoopt en hij zegt, dat hij wel vaker zou willen mee doen. “De dag is nog niet om, dus ik kijk nog wat het voor mij oplevert, het is gewoon een Srefidensi serie”, aldus Daronte.

Savannah die al jaren verkoopt, zegt ook dat zij heel blij is om te verkopen. “Op de dagen die je thuis zit kan je alleen stressen en wensen dat je kon verdienen en daarvan hou ik niet”, benadrukt zij. “Ik ben niet iemand die thuis zit, vooral wanneer je schulden te betalen hebt.”  Savannah zegt ook, dat zij bezig is met de bouw op het perceel dat zij van haar vader heeft gekregen.

“Ik heb jarenlang gespaard en ben een paar jaren terug begonnen met bouwen. Ik moest in 2020 stoppen vanwege extra uitgaven en ben pas weer gestart beetjes bij beetjes materiaal te kopen. Dus ik reken op mijn hossel om mijn onderdak af te maken.” Zij geeft aan, dat de verkoop voor de dag toch goed is gegaan. “Het gaat nog niet zoals ik het had verwacht, maar het zal wel lukken. Daarnaast hebben we ook nog de komende feestdagen. Alleen hoop ik, dat wij ook normaal mee kunnen doen met de verkoop.”

TM 

error: Kopiëren mag niet!