Man (27) aangehouden die 249 gram cocaïne in blik bonen in postpakket tracht te verzenden

De 27-jarige J.T. is opvrijdag 19 november, door agente van de afdeling Narcotica Brigade op zijn werkadres aangehouden. De man heeft in mei een postpakket ter verzending naar het buitenland aangeboden bij één van de postbedrijven in Paramaribo. De douanerecherche trof tijdens een controle in het postpakket 249 gram cocaïne aan, verstopt in een blik bonen, zo meldt het Korps Politie Suriname vrijdagmiddag 26 november.

Samen met het postpakket werd de drugs in beslag genomen en overgedragen aan rechercheurs van de afdeling Narcotica Brigade.

Na verkregen en uitgewerkte informatie werd de postverzender door medewerkers van de Narcotica Brigade op 19 november op zijn woonadres te Paramaribo opgespoord, maar niet aangetroffen. Volgens zijn huisgenoten was de man voor dienst in het binnenland. Zijn werklocatie werd achterhaald en toen hij daar in Paramaribo arriveerde, werd hij in de boeien geslagen en overgebracht naar het politiebureau.

Bij zijn voorgeleiding verklaarde J.T., dat hij in zijn vrije tijd als taxichauffeur werkt. Tijdens een rit had een klant geen idententiteitskaart bij zich en vroeg hem om een doos te posten. Hiervoor kreeg hij SRD 50 extra.
De verdachte is na overleg met het Openbaar Ministerie door de politie achter slot en grendel geplaatst.

error: Kopiëren mag niet!