SoZaVo: 2e groep Positive Parenting Program begeleiding van gezinnen getraind

De tweede groep ambtenaren van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) kreeg dinsdag 9 november certificaten in het Lalla Rookh-gebouw uitgereikt door de de Dienst Opleiding en Vorming voor het succesvol afronden van de Positive Parenting Program (PPP) training, zo meldt het ministerie 25 november pas. Het PPP is speciaal ontwikkeld om gezinnen te herenigen dan wel te begeleiden, waarbij de kinderen in opvanghuizen zijn ondergebracht. 

PPP-trainster Christine Aalspeer zei onder de indruk te zijn van de inzet van de 14 deelnemers. Door hun assertieve interactie is deze training goed geslaagd. “Het is niet alleen de trainer die ervoor zorgt dat de muziek op de juiste manier wordt afgespeeld, maar het is constant wederzijds respect en interactie. Dit zegt ook veel over de competenties die te participanten beschikken.”

Cindy Padjie, Hoofd Dienst Opleiding en Vorming, kijkt uit naar de 3e en 4e groep.  Het opzetten van een duurzaam vervolgtraject is de volgende fase, om de medewerkers constant te blijven trainen om steeds bij de les te zijn.

Middels het geven van trainingen, ter versterking van haar diensten, geeft het ministerie van SoZaVo richting aan het beleid, waarin niet alleen gekeken wordt naar het geven van materiële steun, maar ook naar het immatriële waarbij gezinscoaching komt kijken. Met behulp van de aangereikte tools kunnen de ambtenaren verdere diepgang geven aan de psychosociale hulp naar cliënten toe, om hen uit een vicieuze cirkel te halen. Het uiteindelijk doel is duurzame armoedebestrijding.

67 personen hebben deelgenomen aan de PPP-training. Vanwege de Covid-19 pandemie is het aantal in 4 groepen verdeeld. Elke training duurt 7 dagen en is het vervolg op het 1e PPP-traject in 2018-2019.

error: Kopiëren mag niet!