Verkopers blij met verkoopmogelijkheid op 25 november

Op 25 november zal Suriname haar 46ste Onafhankelijkheidsdag vieren. Deze dag geldt geen total lockdown. Zowel kleine ondernemers als grote, kunnen normaal verkopen op deze dag met inachtneming van de Covid-maatregelen. Andy die een klein ondernemer zegt tegen de redactie van Dagblad Suriname, dat hij heel blij is dat hij op deze dag mee gaat kunnen doen met de verkoop.

“Op de nationale feestdagen kijken klein ondernemers zoals ik vaak uit naar die extra centjes en dat wij op 25 november kunnen verkopen betekent heel veel.” Hij geeft aan dat hij gebakjes, drinken en hapjes zal verkopen. 

Bra, die ook langs de straat verkoopt,zegt dat hij goed gebruik zal maken van de gelegenheid. “Wij hosselen al dagen en je kan niet elke dag praten over een vlotte verkoop. Nu wij eindelijk een beetje bij zijn hoop ik toch met een gerust hart naar huis te gaan en dat ik eindelijk meer dan de helft van mijn spullen heb kunnen verkopen.” De klein ondernemer verkoopt langs de straat en neemt ook bestellingen van klanten online.

Bra zegt verder, dat hij ook al een paar dagen terug veel bestellingen heeft gehad voor de komende feestdag. “Ik zat even te denken hoe ik al die bestellingen zou leveren voor de mensen, maar nu kan dat gelukkig normaal.” 

“Het is heel zwaar voor ons als kleine ondernemers. We verdienen op eigen kracht wel wat om juist de vaste lasten te kunnen betalen en ook om eten op tafel te zetten”, zegt een andere klein ondernemer. “Alles in je eentje doen, is vermoeiend, maar je redt het voor even. Ik heb stressvolle dagen waarbij ik bijna niets verdien. Ondanks dat er geen feest gaat zijn op deze dag hoop ik toch te praten van een vlotte verkoop.”

TM   

error: Kopiëren mag niet!