Hamilton verkleint na zege in Qatar achterstand op Verstappen in titelstrijd

Max Verstappen heeft zondag in Qatar in de titelstrijd met Lewis Hamilton opnieuw terrein moeten prijsgeven. De Nederlander slaagde er op het Losail International Circuit wel in om de schade zo goed mogelijk te beperken. Ondanks een gridstraf van vijf plaatsen, die hem terug wierp naar de zevende startplek, finishte Verstappen toch knap als tweede. Bovendien reed hij de snelste raceronde.

De winnende Hamilton verkleinde het verschil in de WK-stand met nog twee races te gaan van 14 tot 8 punten.

Fernando Alonso finishte in Qatar als derde. De laatste keer dat de 40-jarige Spanjaard van Alpine bij de eerste drie eindigde was in 2014, toen hij in Hongarije voor Ferrari als tweede finishte.

Hoewel Hamilton de race won, blijft Red Bull nog volop meedoen om de constructeurstitel. Valtteri Bottas kende namelijk een dramatische race. Na een slechte start viel hij terug tot in de middenmoot, waarna zijn opmars halverwege de race werd gestuit door een lekke band. Enkele ronden voor het einde moest hij zelfs opgeven vanwege een technisch mankement.

Door de vierde plaats van Perez blijft het verschil tussen Mercedes en Red Bull met nog twee races te gaan uiterst klein.

De volgende Grand Prix vindt over twee weken plaats in Saoedi-Arabië, waar de Formule 1 nog niet eerder neerstreek. De slotrace wordt een week later verreden in Abu Dhabi. Vorig jaar ging Verstappen met de overwinning aan de haal in het emiraat aan de Perzische Golf.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: