Djokovic moet tegen Covid-19 zijn ingeënt wil hij deelnemen aan Australian Open

Novak Djokovic, de nummer één van de wereld, en alle andere tennisspelers, moeten ingeënt zijn tegen Covid-19 om in januari deel te kunnen nemen aan de Australian Open, meldt toernooichef Craig Tiley zaterdag lokale tijd.

Djokovic heeft tot nu toe geweigerd bekend te maken of hij is gevaccineerd. Hij wilde de gezondheidsregels die gelden op het tennistoernooi afwachten voordat hij een beslissing neemt over deelname.

“We zouden graag Novak hier hebben, hij weet dat hij gevaccineerd moet zijn om hier te spelen”, vertelde Tiley aan verslaggevers bij de lancering van het toernooi.

Er heerst al maandenlang onduidelijkheid over welke voorwaarden er gelden om te mogen meedoen aan de Australian Open. De verwachting was dat ongevaccineerde tennissers eerst twee weken in quarantaine moesten, maar met de mededeling van Tiley blijken die dus niet welkom. Het eerste grandslamtoernooi van het jaar voor de tennissers begint op 17 januari en eindigt op 30 januari.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: