NJI bezoekt in kader Kinderrechtendag Huize Betheljada

In het kader van Kinderrechtendag en het 42-jarig bestaan van Huize Betheljada heeft het Nationaal Jeugdinstituut (NJI) een bezoek gebracht aan het tehuis en de kinderen met een beperking verwend. Het doel van dit bezoek is om de gemeenschap te stimuleren om meer aandacht te besteden aan de rechten van het kind en deze te respecteren en te waarborgen. 

De Kinderrechtendag is vandaag, zaterdag 20 november, en het bezoek heeft op vrijdag plaatsgevonden. Dit jaar is het thema: “Het recht om je eigen verhaal te kunnen vertellen”.

De onderdirecteur van het NJI, Mitesh Bhaggoe, heeft aangegeven dat de rechten van elk kind gerespecteerd en nageleefd moeten worden ongeacht de etniciteiten, vaardigheden of beperkingen. 

Hij heeft medegedeeld dat alle kinderen beschermd moeten worden en kansen aangeboden moeten worden om zich naar hun beste te ontwikkelen. 

Namens het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J), heeft Bhaggoe dank uitgebracht aan het personeel van huize Betheljada voor de geleverde diensten en in het bijzonder de zorg aan deze speciale kinderen met complexe meervoudige beperkingen

AW&J

error: Kopiëren mag niet!