CDS: “President Santokhi heeft nog steeds vertrouwen in ons” – “We zijn deskundig genoeg om dit te kunnen doen”…

De leiding van de Communicatie Dienst Suriname, CDS, heeft donderdag een soort evaluatiegesprek gevoerd met president Chandrikapersad Santokhi. Volgens de CDS, in een eigen vrijdag uitgebracht persbericht, zijn complimenten geuit, maar ook ‘harde woorden’ zijn gevallen en excuses zijn niet gemaakt. 

De CDS heeft recent de nodige steken laten vallen. Zo werd onlangs, aldus de CDS, een bericht is gepubliceerd waarvan de informatie incompleet was. Hierover is verantwoording afgelegd aan de president en is aangegeven welke veiligheidskleppen zijn ingebouwd zodat zulke incidenten tot het verleden gaan behoren.

President Santokhi heeft nog steeds vertrouwen in de CDS-leiding en wil ook optimaal gebruikmaken van de diensten van het instituut, aldus de voorlichtingsdienst van de regering.. Hij legde dan ook de verantwoordelijkheid op de schouders van de leiding om vooral te werken aan imago zuivering en de kwaliteit van de diensten. Het staatshoofd liet duidelijk blijken niet blij te zijn met delen van de performance die zijn geleverd, maar hij verliest zijn vertrouwen niet in de dienst. “Kom met image recovering, confidence building en trusthworthy,” luidde zijn oproep. 

Directeur Alven Roosveld stelt, dat er in principe een volledige evaluatie is geweest van de CDS. Hij erkent dat er een verhoogde druk is om consistent, consequent en kwalitatief werk te blijven leveren. Tijdens de ontmoeting is dan ook aangegeven wat de tekortkomingen van de CDS zijn en wat zij nodig heeft. Maar, wat die tekortkomingen zijn en wat zij nodig heeft, wordt in het persbericht van de CDS niet vermeld.

Het CDS gaat thans naar een fase van steeds betere prestaties neerzetten. Roosveld blikt terug op een zwaar jaar, waarin personen de CDS hebben verlaten, maar geprobeerd wordt om het personeel dat er is op een zodanige manier te leiden dat zaken goed gaan. Aan de ene kant is hiervoor de vastberadenheid en het vertrouwen van de organisatie nodig en vanuit de andere kant is er de druk van het kabinet. “Het is geen makkelijk vaarwater waar we inzitten, maar vaarwater waarvoor we hebben gekozen. We zijn deskundig genoeg om dit te doen,” aldus directeur Roosveld.

De eerder genoemde veiligheidskleppen behoren tot de korte termijn aanpak. “Zodat, als er iets naar buiten gaat we er volledig achter kunnen staan.” Daarnaast zal intern ook gecontroleerd worden. 

Directeur Roosveld, die tevens regeringswoordvoerder is, gelooft in het vrijlaten van mensen, maar meent dat de perfecte balans er moet zijn zodat het dan alleen maar beter wordt. Hij benadrukt dat de CDS koerst naar diversificatie in de manier waarop zij informatie brengt. De voorlichtingsdienst (CDS spreekt over zichzelf als zijnde een ‘instituut’) zal met meer dienstverlening komen. Ook zal worden nagegaan hoe de pers beter gefaciliteerd kan worden met informatie die vanuit de regering en de regeringsraad komt, zonder dat het alleen maar met persberichten of via persmeetings gedaan wordt.

error: Kopiëren mag niet!